Кадър U.S. NavyПотвърди се, че САЩ всеки момент ще вкарат бойни

...
Кадър U.S. NavyПотвърди се, че САЩ всеки момент ще вкарат бойни
Коментари Харесай

Потвърдено: САЩ уведомиха Турция, че влизат в Черно море

Кадър U.S. NavyПотвърди се, че Съединени американски щати всеки миг ще вкарат бойни кораби в Черно море. Досега не бе ясно дали е изпратено съобщение до Турция в планувания период. 
Съединени американски щати са уведомили Турция, че два бойни кораба ще преминат през Босфора, с цел да останат в Черно море до 4 май, заяви Анкара. Това съответствува с увеличението на напрежението към Украйна от скупчване на десетки хиляди съветски военни в граничните региони и прехвърлянето на военни кораби от Каспийско в Черно море, написа Дневник.

Според турското известие уведомлението е било изпратено преди 15 дни. Това значи, че корабите всеки миг ще преминат през Дарданелите и Босфора или към този момент са в Черно море.

CNN заяви, базирайки се на източник от министерството на защитата, за изпращане на американски кораби в четвъртък, само че не беше ясно дали Турция е уведомна, както изисква Конвенцията от Монтрьо. Пентагонът не е потвърждавал публично сходен ход. Източникът на CNN разяснява, че по този начин Вашингтон желае да изпрати на Русия " необикновен сигал " за това, че Съединени американски щати наблюдават какво се случва в региона.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков няколко пъти сподели, че къде придвижва по роднински по своята територия е право на Русия и никой не трябва да се тормози от това. Но след това тонът внезапно се изостри, като Дмитрий Козак - някогашен десантчик от ГРУ, отговарящият за спора в Украйна зам.-председател на администрацията на Владимир Путин, съобщи, че Русия може да се намеси в отбрана на гражданското население в Донбас.

Днес и Песков заприказва, че ескалацията на спора в Донбас била без казус, нараснала се заплахата от революция, Русия вижда в това опасност за себе си и подхваща ограничения като комшия на неустойчив регион.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР